Firmadrift.no

Ofte stilte spørsmål

S: Kreves det at jeg benytter fullt navn i min profil?
Ja, det kreves. Hvis du ikke kan stå fram under fullt navn, er du uønsket her.

S: Kreves det at jeg benytter et profilbilde?
Nei, det kreves ikke, men anbefales på det sterkeste både siden du da får en rekke tilleggsrettigheter på nettverket (se nedenfor) og siden profiler uten bilde ikke oppleves like seriøse som profiler med portrettbilde. Et godt profilbilde er den aller enkleste måten å øke sin troverdighet på! Seriøse profilbilder bidrar dessuten til et vennligere miljø og bør benyttes av alle. Profilbilder bør være 183x183 pixler eller større. Større bilder blir automatisk redusert. Du kan endre profilbildet ditt her.

Nettverkstilknyttede organisasjoner og leverandører (samt Firmadrift selv) har anledning til å opprette en profil som representerer organisasjonen/firmaet og som benytter organisasjons-/firmalogoen som profilbilde. Alle andre må benytte en personlig profil med portrettbilde.

S: Kan alle benytte bloggen? Hva er reglene?
Ja, alle kan blogge, men ikke uten profilbilde. Følgende andre regler gjelder:

1. Blogginnlegg må være relevante og omhandle ting som har med næringsliv eller firmadrift å gjøre og må kunne ha allmen interesse. Når du først starter å blogge, er det viktig å oppdatere ofte og med innhold som har verdi. Du bestemmer stilen: Formell/faglig eller uformell/personlig.

2. Bloggen er kun for substansielle bidrag. Enlinjere vil bli slettet. Det er en god regel at man sjekker at all informasjon er korrekt og at alle kilder er oppgitt før man poster et innlegg.

3. Vi tillater ikke blogginnlegg skrevet kun med den hensikt å reklamere for et produkt eller tjeneste. Slike innlegg vil bli sett på som spam og slettet. Medlemmer som poster slike innlegg vil bli utestengt. Tvilsomme innlegg kan rapporteres via lenken Melde om et problem som finnes nederst på alle sider.

Nettverkstilknyttede organisasjoner og leverandører (samt Firmadrift selv) står imidlertid fritt til å presentere sine tjenester/produkter og benytte disse i eksempler for å belyse allmenne problemstillinger.

4. Vi tillater kryssinnlegg av relevante ting du måtte ha publisert på andre bloggnettsteder. Føl deg fri til å promotere dine blogginnlegg ved å kryssposte innlegget og vedlegge en lenke tilbake til bloggen din.

S: Jeg er uenig i et blogginnlegg. Skal jeg være høflig og holde munn?
Nei! Kommenter innlegget og si hva du mener på en saklig måte. Det samme gjelder om du er enig, men har utfyllende informasjon å bidra med.

S: Hva er reglene for forumene?

1. Søk før du spør. Før du poster et nytt innlegg, er det viktig å orientere seg om emnet har vært behandlet tidligere. Det kan godt finnes eldre tråder som kan være relevante for det du ønsker å ta opp og ditt bidrag kan bli styrket ved å gjenopplive disse trådene framfor å starte helt nye. Det er også ønskelig å holde beslektede innlegg sammen. Hvis du likevel synes du må starte en ny tråd, bør du referere til eventuelle andre relevante tråder ved å linke til dem i innlegget ditt.

2. Benytt gode titler. Innleggene dine vil få best respons hvis du bruker tittelen til en konsis emnebeskrivelse. Tenk over hvordan tråden din vil kunne utvikle seg og bli referert til senere. Jo bedre den er beskrevet, jo mer interessant og nyttig vil den kunne være.

3. Hold deg til emnet. Dette kan være vanskelig, men prøv å minne deg selv om hva tråden egentlig dreier seg om før du kommer med et tilsvar. Hvis svaret ditt vil føre tråden i en annen retning enn emnet skulle tilsi, er det en god regel å starte en ny tråd og behandle dette der. Hvis du bare ønsker å diskutere løst og fast med noen, bør dette heller gjøres via chat eller private meldinger.

4. Respekter opphavsrett. Ofte vil en artikkel du har lest på en annen nettside e.l. kunne sette igang en interessant diskusjon. Det er imidlertid ikke lov å rått kopiere og lime inn teksten fra en slik artikkel eller å reprodusere beskyttet materiale i sin helhet i innlegget ditt. Siter heller noen setninger som dekker det mest interessante og henvis deretter til kilden med en lenke for de som ønsker å lese mer.

5. Lenk med forsiktighet. Det flotte med en online konversasjon er at man enkelt kan lede leseren til mer informasjon via lenker. Ved å lenke til eksterne kilder, kan du underbygge dine påstander i debatten. Det bør imidlertid framgå tydelig hvor lenken tar leseren hen. Det er ikke lov å benytte smarte tjenester (som TinyURL) eller andre lure tricks for å skjule hvor en lenke egentlig leder. Det bør heller ikke lenkes direkte til multimedie innhold (f.eks. video- eller lyd-filer), men heller til den aktuelle nettsiden hvor filen kan avspilles.

6. Vis sosial intelligens. Ikke post personlige angrep. Bruk sunn fornuft og hev deg over forsøk på å dra debatten ned på et lavere nivå.

S: Kan jeg benytte HTML i mine blogg- og foruminnlegg?
Ja. Bloggen og forumene tillater et sett av trygge tagger, inklusiv <a href="...">, <p>, <br>, <strong>, <em>, <u>, <strike>, <img>, <embed> og <object>.

S: Hvordan siterer jeg tekst?
Bruk blockquote taggen. Eksempel: <blockquote>Sitat her.</blockquote>

S: Kan jeg opprette min egen gruppe?
Ja, så lenge den er relevant og du tar på deg ansvaret for å drive gruppen. Vi krever at gruppeopprettere står fram med profilbilde og at alle grupper gis et ikon og en beskrivelse i tekstboks på toppen av gruppens hjemmeside. Gruppeikoner bør være 171x171 pixler eller større. Større bilder blir automatisk redusert.

S: Kan jeg legge ut bilder og videoer?
Ja, så lenge du står fram med profilbilde og så lenge innholdet er relevant og presenterer aspekter ved deg eller firmaet ditt. Innhold fra affilierte leverandører eller leverandører du representerer som forhandler, godtas ikke.

Har du flere spørsmål, kan de stilles eller er besvart her.
Gratis verktøylinje!

Gratis regnskapshjelp! Ajour Business Software

Bli tilhenger


Skilt

Laster...

© 2018   Opprettet av Firmadrift.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår