Firmadrift.no

Hei alle sammen,

Her kommer fire spørsmål på en gang. Som dere kanskje skjønner er jeg ganske grønn på området. Riktignok regner jeg med at en som er kyndig vil kunne svare ganske raskt og enkelt.. Håper på svar, og på forhånd takk!

1. Jeg har et enkeltmannsforetak som jeg ønsker å satse på, men har samtidig en jobb hvor jeg har betalt omtrent 150.000 kr i skatt i år. Kan jeg nå trekke fra allle utgifter og innvesteringer(som jeg har lov til å trekke fra skatten) i enkeltmansforetaket mitt fra min totale personlige skatt? eller føres dette separat på et vis?

2. Jeg skjønner at alle relevante innvesteringer under 15.000kr kan trekkes fra skatten uten å avskrive det over flere år. Er det slik at man her kan trekke "ubegresede" enheter til en pris av under 15.000 kr fra skatten samme år, eller kun en? Eksempel: jeg driver et fotoforetak, og investerer i et kamera til 10.000kr, en pc til 12.000 kr, og et filmkamera til 14.000 kr. Kan jeg her trekke alle enheten fra skatten?
3. Jeg og min bror har kjøpt et hus, hvor vi ikke skal bo, men bruke til våre to separate foretak. Den ene halvdelen skal brukes av meg, den andre av han. For å kunne bruke den delen av huset som jeg eier til foretaket mitt, må jeg bygge om et par rom. Dette har jeg tenkt å gjøre selv. Kan jeg skrive av alle matrialkostnaddene og verktøy som investeringer?
4. Jeg har tatt opp et lite lån for å kjøpe det nevnte huset, og betaler følgelig mndlige avdrag og renter, kan jeg skrive av dette, eller deler av dette på skatten?
MVh Andreas Eri 

Visninger: 45

Svar på dette

Gratis verktøylinje!

Gratis regnskapshjelp! Ajour Business Software

Bli tilhenger


Skilt

Laster...

© 2018   Opprettet av Firmadrift.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår